Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής: - Λευτέρης Μόρρου | Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στη Θεσσαλονίκη
Υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας και θεραπείας ζεύγους στη Θεσσαλονίκη, συμβουλευτική γάμου, διαχείριση θλίψης και κατάθλιψης, διαχείριση άγχους.
ψυχολόγος Θεσσαλονίκη, ψυχολογος, ψυχοθεραπευτής, ψυχολογος θεσσαλονικη, ψυχοθεραπεία ζεύγους, διαχείριση άγχους, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη,
15499
post-template-default,single,single-post,postid-15499,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής:

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής:

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής:
•    Συναισθηματικός Πόνος
Από καιρό σε καιρό όλοι μας ζούμε εμπειρίες που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και πόνο. Κάποτε όμως η πίεση και/ή ο πόνος που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα επίμονος ή έντονος και μας εμποδίζει να λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε στην καθημερινότητά μας. Στη περίπτωση λοιπόν που βιώνεις θλίψη, πένθος, ή επίμονο άγχος, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις υποβόσκουσες συνθήκες – αιτίες που προκαλούν τις δυσκολίες σου, τα συμπτώματα που ένιωθες να ανακουφιστούν, και η συναισθηματική σου ισορροπία να αποκατασταθεί.
•    Θέματα σχέσεων
Η πίεση και το άγχος που αισθάνεσαι πολύ συχνά προέρχεται από δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη σχέση σου με τον/ την σύντροφό σου, τον γονιό σου, το παιδί σου, κάποιον/ α συνεργάτη σου, ή γενικότερα κάποιον σημαντικό στη ζωή σου άνθρωπο.
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο να καταλάβεις τις ρίζες του αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου, και να αποκτήσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι προκειμένου να βελτιώσεις τις σχέσεις σου, κάνοντας τες πιο ικανοποιητικές για σένα και για τον άλλον.
•    Προσωπική Ανάπτυξη – Αυτογνωσία
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια που σε δυσκολεύουν να πετύχεις τους προσωπικούς, επαγγελματικούς, και κοινωνικούς σου στόχους και να γίνεις το άτομο που θα ήθελες να είσαι.
Μολονότι μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα ή δυσκολίες, μπορείς, με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας, να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και τους άλλους, καθώς και τρόπους ώστε να ζεις την ζωή σου με μεγαλύτερη προσωπική ικανοποίηση κι ευεξία.
•    Σεξουαλικά προβλήματα
Η δυσκολία να ικανοποιηθεί κανείς σεξουαλικά, και οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι προβληματικές καταστάσεις που παρουσιάζονται πολύ συχνά στη ζωή μας.
Παρόλη την φυσική αμηχανία που μπορεί κανείς να αισθάνεται όταν αποφασίζει να μιλήσει γι’ αυτά, η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην κατανόηση και στην άμβλυνση των ψυχολογικών συνθηκών που παρεμβαίνουν κι εμποδίζουν την ομαλή σεξουαλική ζωή.
•    Δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων
Αρκετά συχνά η συναισθηματική πίεση ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικό αίσθημα ντροπής, σε ανεπαρκή επικοινωνία, σε ελλιπή διεκδικητική στάση & συμπεριφορά, ή/ και σε αδυναμία ελέγχου του θυμού. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ή να ενισχύσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις ικανοποιητικά στις πιο σημαντικές περιοχές της ζωής σου.
•    Πένθος
Το γεγονός ενός βίαιου αποχωρισμού σου από έναν σημαντικό σου άνθρωπο      μέσω χωρισμού, ή θανάτου- μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλο πόνο και να έρθεις αντιμέτωπος με τη δυσκολία σου να χειριστείς τα δυσάρεστα αυτά συναισθήματα. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία μπορεί να βοηθηθείς σημαντικά στο να αντιμετωπίσεις την απώλεια.
•    Ψυχικές/Συναισθηματικές Διαταραχές
Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές (κλινική κατάθλιψη, διαταραχές άγχους, ψυχογενείς διαταραχές διατροφής) μπορούν να βοηθηθούν από ένα ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας, που περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία κι άλλες μορφές παρέμβασης: φαρμακοθεραπεία, ομοιοπαθητική, κι άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.