Αυτοπειθαρχία - Λευτέρης Μόρρου | Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στη Θεσσαλονίκη
Υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας και θεραπείας ζεύγους στη Θεσσαλονίκη, συμβουλευτική γάμου, διαχείριση θλίψης και κατάθλιψης, διαχείριση άγχους.
ψυχολόγος Θεσσαλονίκη, ψυχολογος, ψυχοθεραπευτής, ψυχολογος θεσσαλονικη, ψυχοθεραπεία ζεύγους, διαχείριση άγχους, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη,
16018
post-template-default,single,single-post,postid-16018,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Αυτοπειθαρχία

Αυτοπειθαρχία

“Υπάρχουν χίλιες δικαιολογίες για αποτυχία αλλά ποτέ κανένας πραγματικός λόγος”

MARK TWAIN

Γιατί είναι μερικοί άνθρωποι πιο επιτυχημένοι από κάποιους άλλους? Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα, ζουν πιο ευτυχισμένες ζωές ή πετυχαίνουν περισσότερα από κάποιους άλλους? Ποιο είναι το πραγματικό “μυστικό της επιτυχίας? ” Πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να μεγαλώσουν το εισόδημά τους, να χάσουν βάρος, να βρουν τη σωστή σχέση, να ευτυχίσουν στη ζωή τους?

Όλα τα παραπάνω είναι υπέροχοι στόχοι που θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε από εμάς να έχει. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα, να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας, να έχουμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας …. και όχι μόνο θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αλλά γνωρίζουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να τα πετύχουμε. Και όλοι σκοπεύουμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα …… κάποια στιγμή!

“Κάποια στιγμή θα ξεκινήσω διατροφή….. κάποια στιγμή θα ξεκινήσω γυμναστήριο …. κάποια στιγμή θα ψάξω για μια καλύτερη δουλειά … κάποια στιγμή θα τα κάνω όλα αυτά τα πράγματα που ξέρω ότι πρέπει να κάνω για να πετύχω όλους τους στόχους μου. Κάποια στιγμή!”

Το 80%  του πληθυσμού ζει σε αυτή τη χώρα του σκέπτομαι, ονειρεύομαι και φανατίζομαι όλα τα πράγματα που πρόκειται να κάνω “κάποια στιγμή”.

Και εάν κάποιος ρωτήσει … “Γιατί είσαι εδώ? Στη χώρα του “κάποια στιγμή” και δεν είσαι στη χώρα του “τώρα”?”.. δεν προκαλεί έκπληξη, ότι οι δικαιολογίες, σε ένα μεγάλο βαθμό είναι ίδιες: “δεν είχα μια καλή παιδική ηλικία, οι γονείς μου δεν χ, ψ, ω, δεν είχα καλή εκπαίδευση, δεν έχω χρήματα, ο γάμος μου δεν είναι καλός, κανείς δεν με εκτιμά, η οικονομική κρίση”, κλπ.

Ο πρώτος κανόνας επιτυχίας είναι απλός: Μεταναστεύστε!  Φύγετε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη χώρα του “κάποια στιγμή”! Τέρμα οι δικαιολογίες! Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον απίστευτο εγκέφαλό σας για να σκέπτεστε λεπτομερώς την εκλογίκευση και την αιτιολόγηση της αναβλητικότητας σας.

Κάνε κάτι. Κάνε οτιδήποτε. Οι ηττημένοι έχουν δικαιολογίες. Οι νικητές έχουν πρόοδο. Τώρα, πώς μπορείτε να πείτε εάν η αγαπημένη σας δικαιολογία είναι πραγματική ή όχι?

Είναι απλό. Κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε, “Υπάρχει κάποιος άλλος που ζει στον ίδιο πλανήτη με έμενα και παρόλα αυτά έχει καταφέρει κάτι από αυτά που θέλω και επιθυμώ εγώ?”

Εάν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο κόσμο που μέσα σε μεγάλες δυσκολίες, πολέμους, φτώχεια, σοβαρά προβλήματα υγείας (βλ. Στίβεν Χόκινγκ R.I.P) κατάφεραν πολλά και σπουδαία πράγματα.

Και αυτό (το κάτι καλύτερο) που έχουν καταφέρει όλοι αυτοί δεν το έχουν καταφέρει γιατί έχουν δυο κεφάλια ενώ εσείς έχετε ένα ..δεν το έχουν καταφέρει γιατί είπαν “κάποια στιγμή”…. “δεν μπορώ”.. το έχουν καταφέρει είπαν “ή τώρα ή ποτέ”, “θα το προσπαθήσω και θα τα καταφέρω”. Μπορείτε και εσείς εάν το προσπαθήσετε και έχετε αυτοπειθαρχία. Η ζωή δεν μας χρωστά τίποτα …τα καλά δεν μας χαρίζονται έτσι απλά χωρίς να προσπαθήσουμε ή να παλέψουμε γι αυτά.  Τα σημαντικότερα πράγματα κερδίζονται, κατακτούνται… δεν χαρίζονται! Εάν βάλετε, όση ενέργεια όση βάζετε δικαιολογώντας την αποτυχία σας σε προσπάθεια, για να επιτύχετε τους στόχους σας, θα μείνετε έκπληκτοι τα αποτελέσματα!

To be continued…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.